Dit is Eigenwijz!

Praktijk Eigenwijz! is eenmanspraktijk (Anika Goethals) voor kinderen, jongeren, ouders en belangrijke anderen tot 18 jaar. De praktijk staat voor wijzer worden over jezelf. In samenwerking met elkaar zorgen we voor meer inzicht in de problemen of zorgen en maken we een plan van aanpak om deze te verminderen of meer grip op te krijgen. Praktijk Eigenwijz! staat voor zorg op maat met een betrokken benadering. Sinds februari 2020 werkt praktijk Eigenwijz! samen met een zelfstandig gevestigd systeemtherapeutisch werker en is Eigenwijz! sinds mei 2020 aangesloten bij Samenwerkingsverband De Brug.

Hieronder stellen wij ons kort voor:

Mijn naam is Anika Goethals. In 2007 studeerde ik af als orthopedagoog aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. De afgelopen 10 jaar ben ik werkzaam geweest binnen uiteenlopende vakgebieden. Denk aan de revalidatie, de zorg voor mensen met een verstandelijke en/of zintuiglijke beperking, de basis GGZ en de specialistische GGZ.

In 2013 rondde ik de opleiding tot Gezondheidszorgpsycholoog kind- en jeugd af. Verder ben ik opgeleid tot coach Triple-P (positief opvoedprogramma) en heb ik recentelijk verschillende modules gevolgd op het vlak van Geweldloos Verzet en werken met gezinnen. In 2019 ben ik geregistreerd als EMDR practitioner en in mei 2020 heb ik mijn diploma van de basisopleiding ReAttach behaald.

Samen met mijn man en twee dochters woon ik in Terneuzen. Ik zit niet graag stil: ik hou van lange afstanden wandelen; een uitdaging als de kustmarathon ga ik niet uit de weg! Ik ben dol op muziek en ga in de vakantie graag kamperen met het gezin. Eén van mijn wensen is om ooit nog eens de Nijmeegse Vierdaagse te lopen, in mijn ‘oude’ studentenstad.

Mijn droom die ik wilde verwezenlijken is een eigen praktijk voor kinder- en jeugdpsychologie. Na 10 jaar met veel plezier voor verschillende werkgevers te hebben gewerkt, vond ik de tijd rijp om deze stap te maken. Op 1 april 2018 is praktijk Eigenwijz! van start gegaan. Inmiddels is Eigenwijz! aangesloten bij het samenwerkingsverband De Brug Jeugdhulp Zeeland.

Mijn naam is Jenny Kint- Oosterwijk. In 2001 behaalde ik mijn diploma Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Fontys Hogeschool Eindhoven.  Na een korte periode in de kindergehandicaptenzorg te hebben gewerkt, maakte ik de overstap naar de kinderpsychiatrie bij een grotere GGZ instelling in Noord- Brabant. Hier heb ik eerst op de kinderpsychiatrische dagbehandeling gewerkt. Ruim zeven jaar geleden maakte ik de overstap naar de gezinsbehandelingen, iets wat ik nu nog altijd met veel passie doe. In 2019 heb ik, na een aantal jaar opleidingen en supervisies aan de Interactieacademie te Antwerpen, mijn registratie tot systeemtherapeutisch werker behaald bij de NVRG. Sinds februari 2020 ben ik verbonden aan praktijk Eigenwijz als ouder- en gezinsbehandelaar en werk ik met veel plezier samen met Anika om gezinnen te ondersteunen. Samen met mijn man en kinderen woon ik in Koewacht. Ook ik ben geen stilzitter, en houd van wandelen met de hond, joggen en op vakantie gaan. Van een goed boek op zijn tijd kan ik erg genieten.